Психолог дава съвети

Да намериш себе си означава да намериш онова състояние, което да те накара да живееш живота си по собствените ти правила, а не по нечии очаквания, коментира психологът Елена Малева.

„Много често ние живеем живота си спрямо очакванията на родители, общество, партньор, дори понякога деца. И това нещо ни вкарва в една спирала, която когато живеем спрямо нечии очаквания, не се чувстваме истински щастливи. А когато кажа, че щастието е въпрос на избор, много често отсреща ме питат "Как така?”, обясни психоложката.

Щастието е различно за всеки от нас. Когато всеки ден правим малки неща, които ни карат да се чувстваме удовлетворени, тогава започваме да намираме себе си и да се чувстваме истински щастливи, коментира още тя.

„Да избереш да бъдещ щастлив е когато избереш да живееш живота си чрез "искам", а не чрез "трябва". Тогава се наслаждаваш на живота”, допълва Елена Малева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.