Инициативата се прави за трети път

Клуб по художествена гимнастика събира средства за Клиниката по детска хирургия към Националната кардиологична болница. Турнирът „Меджик къп” се провежда за трети път.

„Решихме да популяризираме освен спорта, но и здравето на нашите деца. Решихме да направим тази кауза поради личен сблъсък с детска кардиохирургия. Моята дъщеря, която е много мъничка, е оперирана там. Сблъскахме се челно с престоя ни там, с всичко, което изживяват тези мънички деца и тези прекрасни лекари, които толкова отдадено се грижат в този толкова труден период”, обясни треньорът по художествена гимнастика Теодора Граматикова.

За децата, които минават по този път, би трябвало да има много по-добри условия, коментира още треньорката по художествена гимнастика.

„Аз си мислех, че се правят много такива каузи. Част от лекарите бяха доста учудени, но много се зарадваха. Средствата от билетите от всеки един турнир ще отидат за детската кардиохирургия”, допълни Теодора Граматикова.

През ноември тази година се организира поредният благотворителен турнир.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.