Тогава носим златни цветове в знак на подкрепа

Април е месецът на аутизма. Тогава носим златни цветове в знак на подкрепа. Аутистите са различни, имат уникално добра памет и са способни на изключителна прецизност и внимание към детайла. Както всички други, така и те имат нужда от внимание и са безапелационно честни. Това разказва Владислава Цолова, която е майка на момче с аутизъм.

„Аутистичната личност няма граници в нищо. Поради тази причина и аутистичните хора, които имат добър интелект, висок или много висок, могат да постигнат чудеса, защото те нямат границите, от които се нуждаем ние” обясни Владислава Цолова от Сдружение „Аутизъм днес”.

Аутистите помнят дати, минути, секунди. Смятат много по-добре от останалите. „Обаче тези изключителни знания в различни области не водят до нещо особено в нашия свят, в който комуникациите са толкова разпространени, че ти за секунди можеш да видиш деня, в който си роден какъв ден от седмицата е бил”, разказа още Владислава Цолова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.