При трагедията загинаха 8 деца и охранител

Вълна от съпричастност и съчувствие след стрелбата в белградско училище.

„Бих искал да изразя скръбта на всеки от нас тук заради трагичната стрелба в училището в Белград тази сутрин, при която бяха убити най-малко девет души, сред които осем деца. Поднасяме дълбоките си съболезнования на семействата и близките на жертвите и желаем бързо възстановяване на ранените. Това е изключително тъжна новина”, заяви върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел..

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до сръбския си колега Александър Вучич, в което написа следното:

„Подобни инциденти, при които деца губят живота си без време и без причина, не могат и не бива да ни оставят безучастни“. И пожела бързо възстановяване на пострадалите.

Служебната власт от „Дондуков” 1 също изказа съболезнования. Коментар направиха и от Столичния общински съвет.

„Скърбим с нашите съседи от Сърбия за непрежалимата загуба. Най-малко девет души са загинали, след като 14-годишно момче откри стрелба в училище в центъра на сръбската столица Белград. Сред тях са осем деца и един от охранителите на училището. Други шест деца и един учител са ранени и са в болница, съобщават от сръбското министерство на вътрешните работи. Изказвам съболезнования на близките на загиналите, състрадание към ранените и семействата им и съпричастност към местната власт в Белград и сръбския народ. Давам си сметка как се преживява такава трагедия и затова сме длъжни да даваме сигурност на съгражданите си и да пазим християнските ценности, според които най-ценен е човешкият живот”, написа във Facebook шефът на СОС Георги Георгиев.

СТРЕЛБА В УЧИЛИЩЕ В БЕЛГРАД: Седмокласник уби 8 деца и охранител (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.