Престолонаследникът Уилям държа реч

Три поколения членове на кралското семейство присъстваха на големия концерт в Уиндзор снощи. Крал Чарлз Трети и Камила бяха в центъра на вниманието, ден след пищната им коронация.

Престолонаследникът Уилям държа реч, в която каза на баща си, че всички се гордеят с него. На трибуните бяха и децата на Уилям и Кейт, които са много популярни и обичани сред британците. Около 20 хиляди души гледаха концерта. Вниманието им беше насочено към нещо, което интересува Чарлз от десетилетия - опазването на околната среда.

Обедни партита на улицата във Великобритания след коронацията на Чарлз III (ВИДЕО)

Любителите на музиката също имаше какво да видят и чуят. Имаше изпълнения на Андреа Бочели, Тейк Дет, Кейти Пери и Никол Шерцингер.

„Както каза баба ми по време на нейната коронация – „Тези церемонии са декларации за нашите надежди за бъдещето”. Знам, че е някъде горе и ни гледа с добро око. Тя би се гордяла като майка. Татко, много се гордеем с теб. Искам да изкажа и благодарността си към тези милиони, които служат в армията, класните стаи, болниците и общностите по места”, каза принц Уилям.   

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.