В цялата страна е имало близо 50 000 партита

Обедните партита на улицата в неделя в цяла Великобритания по случай коронацията на Чарлз III.

КОРОНАЦИЯТА НА ЧАРЛЗ III: Най-пищната церемония на Острова от 70 години (ОБЗОР)

Чарлз и съпругата му Камила бяха короновани в събота. пред 100 световни лидери, стотици хиляди граждани и милионна телевизионна аудитория в целия свят.

Видео: Ройтерс

Обедните партита са празнични обеди, които отделни хора или различни сдружения организират из цялата страна. Те канят познати, приятели или дори непознати хора, когато в държавата има голям повод. Около 50 000 подобни обеди имаше в цяла Великобритания днес. Единият от тях беше буквално пред вратата на министър-председателя на „Даунинг Стрийт”.

„Добре дошли, настанете се и прекарайте приятно. Ще ви видя след малко”, приветства дошлите Риши Сунак.

Той и съпругата му организираха обедно парти. Най-важният им гост беше първата дама на САЩ Джил Байдън.

„Нашето парти в Мортлейк винаги е добре посетено. Всеки носи нещо да сподели - храна или напитки”ы похвали се Сара, организатор на улично парти в Западен Лондон.

Видео: Ройтерс

А концертът тази вечер в Уиндзор е под патронажа на престолонаследника Уилям и съпругата му Кейт. Двамата излязоха да се срещнат с хората, които пътуваха от Лондон до Уиндзор, въпреки че нямат билети за самия концерт. Самият крал Чарлз Трети ще се появи на концерта, за да приветства изпълнителите и публиката. Сред изпълнителите, които ще участват в него са звезди като Кейти Пери, Лайънъл Ричи, Андреа Бочели и групата Тейк Дет.

СНИМКИ ОТ КОРОНАЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Видео: Ройтерс

А днес висшите членове на кралското семейство, сред които Кейт и Уилям, принцеса Анна и други, също се включиха в уличните тържества. 

Така те се присъединяват се към близо 50 000 улични партита, които се провеждат в цялата страна. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАЦИЯТА НА КРАЛЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.