По думите на Емил Коларов проверката е тенденциозна

В една нормална държава полицейските началници трябваше да си подадат оставките още на другия ден. За нас това е абсолютно недопустимо поведение. Така Емил Коларов от Сдружение на заведенията коментира за "Твоят ден" обиските "на голо" в пловдивски клуб, при които за наркотици бяха проверени около 400 клиенти. Според тях при обиските са били принудени да се събличат.

СЪБЛЕЧЕНИ ЧИСТО ГОЛИ? Клиенти на заведение се оплакаха от полицията в Пловдив (ВИДЕО)

"Такава ли е ефикасността на нашата полиция - че имат данни за 400 души, които притежават незаконни вещества и след извършване на проверката, са намерили само в двама. Може да обискираш и съблечеш човек, ако имаш оперативни данни за него", смята той. 

По думите му проверката е тенденциозна и насочена към конкретното заведение. ''Или е акт за сплашване на бранша. Какво се изпълнява не е ясно. Прокуратурата би трябвало да си вземе бележка и да реагира адекватно, а не да твърди, че акцията е законна. Вместо арогантното поведение и превишаване на правата на служителите на полицията, трябва да се извинят, че са нарушили спокойствието и са развалили празника на тези хора, които не са виновни. Ако това не се случи, да има оставки", коментира Коларов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.