Недоволните искат извинения и оставки

След акцията на полицията в заведение в Пловдив миналата седмица - днес от „Българска асоциация на заведенията“ и Сдружение на заведенията в България излизат на протест пред областната дирекция на МВР в града под тепетата.

След обиските в пловдивски клуб: Заведенията искат оставки в МВР

Те искат оставката на вътрешния министър Демерджиев, директора на полицията Васил Костадинов и на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Протестът минава под мотото "Няма да търпим". Според демонстрантка чувството на унижение и страх да не се повтори случилото се с обиските от дискотеката в Пловдив са причините за недоволството. 

Протестиращи смятат, че отношението на полицията е недопустимо. "Фиаското на МВР-Пловдив в дадената вечер няма как да остане безнаказано. Нарушени са законите, Демерджиев трябваше да поиска оставки, а ако не го прави, да подаде своята", призова Ричард Алибегов.

Протестиращите опитаха да разговарят с директора на полицията Васил Костадинов, но без успех. „Имал неотложни ангажименти и не може да ни приема сега, имал приемно време, в което трябва да се запишем, така че най-вероятно ще продължим в протестите и в други градове“, заяви Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Освен в Пловдив, протест имаше и в Сандански.

Повече гледайте във видеото.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.