Часове след инцидента той напуска страната ни

Близки на загинал при катастрофа 23-годишен младеж от Хасково настояват за справедливост. Часове след инцидента, станал на 20 март, виновният шофьор напуска страната и е без обвинение вече месец и половина.

„Искаме да знаем какво е наложило толкова бързото освобождаване на убиеца на сина ми, още на десетия час. Знаели ли са в РПУ - Димитровград за състоянието на сина ми? Казаха ни, че прокуратурата е била уведомена за катастрофата след два дни”, каза бащата на Йордан - Ясен.

Според близките на загиналото момче шофьорът, причинил катастрофата, е бил пиян. Отказал е да бъде тестван с дрегер. „Взета му е кръвна проба - малко насила, все още нямаме резултати. Чакаме ги…”, коментира майката на младежа Живка.

„Имаме записи от вечерта как е пил в ресторант и се качва пил в колата. Всички приятели на сина ми, които са били в спешния център, казват, че е миришел на алкохол и е бил в неадекватно състояние. Сигурни сме, че е пил”, добави Ясен.

Оттук нататък хората настояват за промени в закона. Те са недоволни от минималните присъди.

„Срещу каква сума полицаят, прокурорът е пуснал убиеца? Наброил е пари на този прокурор. Няма как да стане без това. Алчни полицаи и прокурори”, каза бабата на загиналия младеж. „На мястото на инцидента е предлагал пари на присъстващите”, добави Ясен.

От прокуратурата обясниха, че очакват да излязат назначените по делото експертизи, за да бъде повдигнато обвинение. На шофьора, причинил инцидента, ще бъде изпратена призовка. Ако не се яви доброволно, ще бъде поискано екстрадирането му от Турция.

Има и разминаване между това кога е получена информацията за катастрофата в прокуратурата. От обвинението твърдят, че са били уведомени от МВР два дни след инцидента.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.