Това каза министърът на външните работи на Русия

НАТО де юре участва в конфликта в Украйна и така увеличава опасността от пряк военен сблъсък между ядрени държави. Това каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на форум в Москва.

Според него ведомството му изпраща до западните правителства сигнали, че подобен сценарий е недопустим, но те или ги пренебрегват, или ги използват за пропагандни цели.

Песков: Няма условия за мирни преговори с Киев

Русия е против замразяването на конфликта в Украйна и в това отношение е солидарна със западните страни. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, като добави, че доставката на изтребители F-16 за украинската армия няма да повлияе на така наречената “специална военна операция”.

Според Песков обсъждането на предложените от някои държави мирни инициативи е преждевременно, защото в момента няма предпоставки за мирно регулиране на конфликта. По думите му Русия се стреми да гарантира интересите си и да постигне целите си или чрез така наречената “специална военна операция” или чрез други достъпни средства.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БНР