На българския щанд потенциалните туристи могат да получат информация за ловните бази в страната ни

България представя условията за ловен туризъм у нас на Международното ловно изложение, което се провежда в момента в Турция. На българския щанд в Истанбул могат да се видят различни ловни трофеи, а потенциалните туристи могат да получат информация за ловните бази в страната ни.

Българският щанд е организиран от Югоизточното държавно предприятие в Сливен, а интересът към условията за ловен туризъм, които страната ни предлага, е голям. Единствената причина, която спира турските туристи, е курсовата разлика, тъй като ценоразписът, по който работи предприятието, е в евро, съобщават от Югоизточното държавно предприятие. Десетото специализирано издание в южната ни съседка беше открито от заместник-министъра на земеделието Валентин Чамбов и директора на националните паркове в Турция. На многобройни щандове, организирани от различни държави, могат да бъдат разгледани експозиции на ловни трофеи, оръжия и дестинации за ловен туризъм. Сред експонатите впечатление правят рога на жив елен, сменяни през годините, които са с внушителни размери и тегло.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.