Коментар на политолога доц. Мария Пиргова и анализатора Георги Харизанов

Правителството ще функционира много трудно, партиите не само си нямат доверие, от първия ден започнаха да правят демонстрация на сила - пример е избора на ДПС Пеевски да е част от конституционната комисия. Това каза политологът доц. Мария Пиргова в студиото на "Челюсти".

Според нея животът на правителството може да не е кратък. "Изпълнителната власт е много зависима, а силната партия е ГЕРБ. България приключи с модела за европейски модел и демокрация. Отиваме към регионален модел, на олигархично управление с посредници, с руски маниер. ПП-ДБ се заблуждават, че добре ще навлязат в управлението и ще спечелят от местните избори. Борисов ще заеме управленската си роля, продължаваме си неговия модел", посочи тя. 

ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА КАБИНЕТА: Задача №1 - изготвянето на бюджета, Спецов отново е шеф на НАП (ОБЗОР)

От своя страна политическият анализатор Георги Харизанов посочи, че негласуващите не бойкотират, а затвърждават резултата, даден от гласуващите. "Ситуацията изглежда сложна. 12 години парламентът беше етикетиран като гумен печат на правителството. Сега живеем в ситуация, в която парламентът е много важен. Всички важни решения ще се вземат там. В зависимост от съвестта си, някои ще упражняват задкулисна власт. Това правителство е в изключително слаба позиция", коментира той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.