Признанието му беше връчено от вицепрезидента Илияна Йотова

Признание за патриарх Неофит. Негово светейшество получи наградата "Проф. Марко Семов" за яркото си присъствие в духовния живот на нацията. Признанието му беше връчено от вицепрезидента Илияна Йотова, а на събитието присъстваха синовете на проф. Марко Семов, бивши и настоящи политици, писатели и журналисти.

Наградата е учредена през 2007 г. Нейни носители са поетът Недялко Йорданов, историкът проф. Дойно Дойнов, създателката на класическата гимназия Гергина Тончева, режисьорът акад. Людмил Стайков, Тошо Тошев и Българската академия на науките.

„Да връчиш награда на българския патриарх за мен е огромна чест, не са много политиците, които са имали този късмет. Да връчиш наградата на проф. Марко Семов е второто предизвикателство, защото това е един от най-блестящите български интелектуалци, блестящо перо дипломат, но и невероятен критик на заобикалящата го действителност. А за патриарха това е българския мъдрец. Благият тон, мъдрите изпити със святост думи могат да ни накарат да се почувстваме по-добре във всяка ситуация”, заяви Йотова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.