Ситуацията се разиграва на участъка Русе-Бяла

Във вторник в рубриката „Моята новина” ви показахме клип с джип с молдовска регистрация, който едва не предизвика тежка катастрофа на пътя Русе-София рано сутринта в понеделник. Опасната ситуация е заснета с видеорегистратор. На кадрите се вижда как водачът на джипа се движи в насрещното и минава на сантиметри от две коли.

Свидетелят Искрен Искрев подава два сигнала на 112. Полиция обаче така и не се отзовава. Проверка е разпоредена след сигнала на NOVA.

Шофьор кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала "Хемус" (ВИДЕО)

„Малко след като напуснах Русе, лек автомобил с молдовска регистрация предприе изпреварване на участък, където това е забранено. Очаквах да изпревари само мен, но той продължи в насрещното. За радост удара се размина. Подадох сигнал на 112, казах на оператора, че ако го спрат по пътя към Бяла, аз също ще спра, за да покажа клипа на полицаите”, разказва Искрев. 

По-късно той вижда джипа спрял пред заведение в Златна Панега. Искрев също спира и отново се обажда на 112. В следващите 40 минути патрул на полицията не е дошъл, твърди очевидецът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.