В преследването са участвали двама младежи - на 22 и на 23 години

Тежка катастрофа е станала след гонка на бул. „Освобождение” в Пловдив, близо до сградата на кметството. Сигналът е получен късно снощи малко преди 22:00 ч.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От МВР съобщиха за NOVA, че в гонката са участвали двама младежи - на 22 и на 23 години. Единият е изгубил контрол над автомобила и се е удрарил последователно в няколко паркирани коли.

Нанесени са сериозни материални щети на общо шест автомобила. Двамата младежи са задържани. Пробите им за алкохол са отрицателни.

Петър Каров, който живее в близкия блок става очевидец. „Страшно! Аз бях оттатък на терасата и чистих. И се чу пат и жената вика удариха се ела. Аз съм на последния етаж и се вижда всичко”, разказа той.

До сблъсъка с шестте паркирани коли се стига след гонка между джип и лек автомобил с шуменска регистрация, чийто водач губи управление.

„Единият е поднесъл и ги е взел. Аз късмет, че моята не е нищо. Те са почнали след моята, две коли. На комшията две коли са ударени”, добави Каров.

„Моят автомобил само страничното огледало, калника и бронята. Оттам нататък пет автомобила. За да се съберат така толкова много автомобили пострадат скоростта е била висока”, разказа Георги Моравенов, собственик на първата блъсната кола.

Най-сериозно пострадал е автомобилът на съпругата на Георги Валентинов. Семейството е в шок. Минути преди сблъсъка са се прибрали от детски рожден ден с друга кола.

„Точно тук мислех да спра и просто се забавих, закъснях 3-4 минути и това е голям късмет, защото можехме да пострадаме и аз и тя. Сега в случая няма жертви, няма и пострадали. Колата е за хвърляне. Нищо не става както виждате. До 3 часа снощи застрахователите правиха протоколи. Просто чакаме да видим какво ще стане”, сподели Георги Вангелов. 

На въпросът дали някой ще поеме щетите по автомобила му, Тодор Стоев отговори: „Не зная. Застрахователят най-вероятно. Малки са. Огънати капаци. Не е нищо сериозно. Добре, че няма убити хора”.

Шофьорът на джипа и на лекия автомобил, участвали в гонката, са арестувани. Но живеещите твърдят, че всяка вечер на този булевард се правят гонки.

„Просто тези хора- баровци, на баровци децата не знам си какви, не знам си защо, трябва да си понасят наказанието и това е. Трябва да се спре това, има си писти има си места за състезание”, споделиха жителите.

Кметът на район „Тракия” обеща спешни мерки срещу гонките. „Няколко неща - превенция, намаляване на скоростта с препятствия и съответно камери, които да сигнализират за това, че има някъде гонки или нередности”, заяви Костадин Димитров.

Вижте подробности във видеоматериалите. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.