Вижте изобретението и неговите приложения

Масахико Инами и неговият екип от Токийския университет създадоха преносими роботизирани ръце, за да изследват социалното взаимодействие между човекът и роботът.

Танцьорка изпробва изобретението, при което нейните биологични и роботизирани ръце се движат безпроблемно в безмълвно взаимодействие между човек и машина.

Обмислят създаването на състезания с летящи костюми (ВИДЕО)

„Основната характеристика на тези ръце е не просто да дават на хората повече крайници, но и да могат свободно да ги премахват и прикрепят, за да ги споделят с други хора“, каза Инами, добавяйки, че в бъдеще други преносоми устройства като крила могат да станат реалност.

Базовото устройство с четири роботизирани ръце тежи приблизително 14 килограма и може да се предлага с различни крайници и приспособления.

Проектът е вдъхновен отчасти от бунраку, форма на традиционен японски куклен театър, и квази-хорър историята на японския писател и носител на Нобелова награда Ясунари Кавабата.

Ще остареят ли скоро смартфоните и какво ще ги замени (ВИДЕО)

За разлика от визията за роботи с изкуствен интелект, които заместват хората, работата на Инами се стреми да изследва как технологията може да функционира като продължение на човешкото тяло.

Ученият вярва, че употребата му може да варира от търсене и спасяване след бедствия до нови форми на артистично изразяване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.