„Битка за трон” – така той определи кампанията за кмет на София

Столичният общински съвет отпуска 3 милиона лева за ремонтирането и обновяването на 130 детски площадки. Това обяви в ефира на NOVA NEWS председателят на СОС Георги Георгиев.

„Докато други лягат и стават с мисълта за кампания, ние всеки ден имаме ясни, конкретни и неотложни задачи”. Така той коментира дали ще се впусне в битката за кмет на София. „Единственото, в което влизам, е в поредната криза, поредния проблем, който се опитваме да решаваме заедно с колегите”, посочи той.

19 милиона електронни билета са купени в столичния градски транспорт за две години

„Подготовка, анализ, осигуряване на финансиране, разпределяне на средставата – това е ежедневието на председателя на Общинския съвет. От нас хората очакват решения, а не кампании, битки и прочее", посочи Георгиев.

„Битка за трон” – така той определи кампанията. 

Георги Георгиев посочи, че в в 24-те района на София текат събрания на ГЕРБ, на които се обсъжда кой да бъде кандидатът за кмет на партията, „за да не се случи това, което се случи в тази необяснима сглобка между леви популистки и твърдящи, че са десни партии, която шокира „синя София”.

"Над 400 са незаконните обекти, които премахнахме, само за една година. Главният архитект, екипа на госпожа Фандъкова, прилагат правилата, които ние приехме. Тоест, ако една година само говорехме за избори, нямаше да има нищо свършено", посочи още той.

"Четири пъти г-жа Фандълкова е избирана на местни избори. Не защото е назначавана, не в резултат на договорки с три-четири формации", заяви още той.

19 милиона електронни билета са купени в столичния градски транспорт за две години

Той коментира и новостите в обществения транспорт: "19 милиона са пътуванията с електронни билети. 19 милиона пъти, в които не се принтира хартиен билет. Не просто екологичен, огромен ефект за дигиталната революция, която се случи в градския транспорт".

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.