В края на миналата година две непълнолетни момичета и 24-годишен мъж загинаха в инцидента до Томбул джамия

Осем месеца след жестока катастрофа в Шумен, близки на загиналите трима младежи питат защо делото стои на "трупчета" в Прокуратурата. На 23 декември две непълнолетни момичета и 24-годишен мъж загинаха в инцидента до Томбул джамия. Пред NOVA говори майката на младия мъж, набеден, че е шофирал и причинил инцидента.

Три станаха жертвите на тежката катастрофа в Шумен

„Имаме съмнения, че не се събират своевременно доказателства, укриват се записи от камери. Едното момиче, което е починало в болницата, е посочило, че е имало четвърти човек, който е избягал. Именно той е шофирал, а не синът ми. Този факт се пренебрегва от прокурора по делото. Синът ми е намерен под колата, но от страната на пасажерското място”, обясни в ефира на „Здравей, България” Виолина Александрова. 

"Цялата вина искат да припишат на сина ми Пресиян, а той не е карал колата, намерен е от дясната страна под автомобила", посочва тя. 

Виолина Александрова и нейните адвокати не са получили достъп до основния видеозапис от камера на Томбул джамия.

Тази катастрофа идва три месеца след случая със загиналата на кръстовище в Шумен Светомира. Тя беше пометена от автомобила на 19-годишен шофьор. Заради съмнения за липса на обективност разследването беше прехвърлено на Националната следствена служба. Сега бащата на Светомира смята, че събитията. Неговият казус приключи на първа инстанция с осъдителна присъда за извършителя.

А близките на загиналите млади хора край Томбул джамия в Шумен искат справедливост и обективно разследване.

Повече гледайте във видеото.