Кралят на попа почина през 2009 г.

Апелативен съд в Калифорния възобнови прекратени съдебни искове на двама мъже, които твърдят, че Майкъл Джексън е упражнявал сексуално насилие над тях в продължение на години, когато са били момчета, предаде Асошиейтед прес. 

Състав от трима апелативни магистрати от Калифорния реши в петък, че жалбите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е трябвало да бъдат отхвърляни от по-ниско инстанционен съд. Според тях ищците могат основателно да твърдят, че две корпорации, собственост на Майкъл Джексън, посочени като ответници по делата, е трябвало да ги защитят. 

ЗВЕЗДЕН АУКЦИОН: Джанет Джексън предлага на търг лични вещи (ВИДЕО)

Нов калифорнийски закон, който временно разширява обхвата на делата за сексуално насилие, позволява на апелативния съд да възобнови делата.

За втори път съдебните искове - подадени през 2013 г. от Робсън и от Сейфчък през следващата година - се връщат за разглеждане, след като вече са били отхвърлени. Двамата мъже разказаха историите си в документалния филм на НВО от 2019 г. "Да напуснеш Невърленд" ("Leaving Neverland").

Съдия, който през 2021 г. отхвърли исковете срещу "Ем Джей Джей Пръдакшънс" и "Ем Джей Джей Венчърс" - корпорации, на които Джексън е бил едноличен собственик и акционер, заяви, че не може да се очаква от тях да защитават деца. Кралят на попа почина през 2009 г. 

Източник: Теодора Славянова, БТА