Като независим кандидат в момента той няма право на това

"Имам желание да се кандидатирам за кмет на София, да помогна на града. За да го направя, трябва да намеря начин да имам общински съветници. Проблемът е, че не искам да бъда кандидат на определена политическа формация, а да бъда експерт". Това заяви бившият регионален министър архитект Иван Шишков в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Иван Шишков: Обмислям да се кандидатирам за кмет на София

По думите му кандидатурата му за кмет на София е възпрепятствана от юридически казуси. "Един независим кандидат не може да има общински съветници, а моето желание е да мога да помогна градът да придобие по-различен облик. Искам честно и експертно управление на София и ще се кандидатирам, ако това бъде гарантирано. Има експерти и специалисти, с които съм работил и са готови да застанат до мен", коментира той.

Според него вероятно президентът Радев ще подкрепи негова кандидатура за столичен кмет. "Едно участие от моя страна може да бъде облечено политически. Затова се колебая дали да го направя. Не бих искал да хвърлям допълнителни неясноти. Кандидат-кметът трябва да бъде експертно лице, а не политическо. Сред приоритетите ми е инфраструктурата на София", подчерта Шишков. 

Строежът на магистрали

"Управляващата коалиция се нарича "Продължаваме с ГЕРБ". Регионалният министър се опитва да защити ГЕРБ. Спазвали сме утвърдената методика на Института за пътища. Сигнализирал съм прокуратурата за Северната скоростна тангента, поръчан е лицензиран скенер от Хърватия. Пробите са взети по всички изисквания - на всеки 200 метра. Станахме заложници на инхаус процедурите, възлагани от ГЕРБ. Превъзлаганията са се случвали по тяхно време, а не при управлението на служебния кабинет. Всички недъзи се опитват да припишат на служебното правителство", заяви бившият министър. 

Целия разговор гледайте във видеото.