Дядото на прегазеното от камион дете е криминално проявен и е осъждан

Трима от задържаните след тежката катастрофа в Бургаско остават в ареста. В понеделник бяха арестувани 7 души, четирима от тях са разпитани като свидетели и са освободени. В районното остават бащата, чичото и дядото на детето, който е криминално проявен и е осъждан.

Припомняме че тежък пътен инцидент в село Прилеп край Сунгурларе, придружен със саморазправа завърши със смъртта на дете и шофьор на товарен автомобил. Ситуацията се разиграва малко след 15:00 ч. в село Прилеп.  

Информацията до момента е, че 6-годишното дете е изскочило внезапно на пътя пред камион с варненска регистрация. Роднините му са празнували наблизо и веднага са дошли на място. Стигнало се е до саморазправа с водача на камиона, който бил намушкан. Раната била нанесена с 18-сантиметров нож и шофьорът починал вероятно от кръвозагуба.

„Има данни, че те са съпричастни към смъртта на шофьора на камиона. Не са местни жители, били са ангажирани в дърводобива. Обстановката в Сунгурларе е спокойна, няма напрежение. В района има засилено полицейско присъствие”, заяви за „Здравей, България” директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Емил Павлов.

За да не се допуснат безредици на територията на Община Сунгурларе, снощи бе проведена специализирана полицейска операция.

СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА: Дете загина, а шофьор на камион беше убит при саморазправа (СНИМКИ)

„Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това Прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение задържане под стража. За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол”, поясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Междувременно от Сдружението „Аз имам камион” излязоха с протестна декларация, в която осъждат жестокостта спрямо техния колега и декларират, че подобни актове на саморазправа са недопустими.

Повече гледайте във видеото.