Съпредседателят на ПП-ДБ със срещи в австрийския парламент за Шенген

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната – Демократична България” Кирил Петков обяви, че е провел редица срещи в австрийския парламент. Той е разговарял с депутати от управляващите и опозиционните партии за Шенген.

Гърция потвърди подкрепата за пълноправно членство на България в Шенген

„Най-важното за Шенген е темата сигурност. Сигурност на границите, информационна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство. Правителството на акад. Денков ще направи всичко възможно, за да осигури сигурността, която е нужна за шенгенското пространство. И да докаже на нашите партньори, че това е възможно”, коментира Петков във видео във Facebook.

Той обяснява, че още в понеделник от ПП-ДБ ще внесат законите за реформа в службите за сигурност. „Ако господин Борисов не иска да прави тези реформи, нека заяви защо. Ако иска, нека не бавим нито ден повече, защото отговорността пред всички нас е огромна”, подчертава Петков.


Законопроектът беше анонсиран от Атанас Атанасов преди седмици, но от ГЕРБ-СДС и ДПС обявиха, че не трябва да се бърза с темата, тъй като реформата в службите е рискова по време на война в региона. Тогава Атанасов си подаде оставката като председател на комисията за службите в парламента.