Мит ли са тези случаи или зад тях стои научно обяснение

Слон, който рисува като човек, яйце, което подскача като гумено, котки, изплашени до смърт от една краставица и замразена риба, която се съживява. Мит ли са тези случаи или зад тях стои научно обяснение? Документалната поредица „Знаеш ли как?” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, разкрива как се случват наглед необясними явления.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Много клипове в интернет показват необичайни неща, които не често ни се струват невъзможни. Учени развенчават най-известните от тях. Ветеринари казват, че котките обикновено не се страхуват от краставици. Водеща роля играе факторът на изненадата. Специалисти допълват, че формата на зеленчука прилича на змия, а дори котката ни да не е виждала никога влечугото, тя се страхува инстинктивно от него.

Друго видео показва как дълбоко замразена риба, поставена в леген с вода, започва да плува. Според зоолози по-големите екземпляри е възможно да оживеят след кратко замразяване, благодарение на антизамръзващата съставка в кръвта им. Това обаче не важи за всички видове риби, особено за по-малките.

Слон, който рисува прецизно като художник. Възможно ли е? Хоботът му има над 150 хиляди мускула. В края му има израстъци, които наподобяват пръсти. Слонът може да бъде много сръчен, така че не е невъзможно и да рисува, казват специалисти. В допълнение – това са едни от най-интелигентните животни. Зад красивите картини обаче се крие и дресьор, който напътства слона.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.