„Има поне 40 убити души, над 780 ранени, от които някои са пострадали много тежко", каза Анна Атанасова

В събота сутрин Хамас предприе масирана ракетна атака срещу Израел. "Times of Israel" съобщава за изстреляни над 2000 ракети. Успоредно с това въоръжени терористи от Хамас атакуват израелски селища. Водят се престрелки със силите за сигурност. Израел отговори светкавично и нанесе удари по ивицата Газа.

"Ставам рано, излязох с кучетата и в 6:29 ч. започна сирена. Събудих децата, за да бягаме в бомбоубежището, но веднага след сирената имаше още 2 сигнала. За 20 мин. в нашия град и около него имаше може би над 100 ракети. Не чухме дали са паднали някъде, но в Тел Авив има ударен блок, други са паднали в морето.
След 1 час се обадиха и извикаха моя син в армията. Той е войник, служи в отбраната на Израел. Страхуват се, че ще има нападения и от север – от Сирия и Ливан. Веднага изпратиха военна кола и го взеха. Това заяви Анна Атанасова, жител на гр. Бат Ям, в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Ескалация на напрежението между Израел и Палестина

„Аз живея 26 г. в Израел, преживявала съм доста страшни периоди, но не съм се страхувала така, както сега. Когато видях, че въоръжени терористи са влезли в южните ни градове и стрелят, просто бях в ужас. Такова нещо не помня.Все още градовете не са изчистени от терористи на юг. Приятели на моите деца, които бяха навън, са изчезнали. Още ги няма, защото над 50 терористи с джипове са ги нападнали, стреляли са по тях, а някои са ги отвлекли”, разказа тя.

„Има поне 40 убити души, над 780 ранени, от които някои са пострадали много тежко, от израелска страна. Има и десетки, които са пленени – войници, деца и семейства. От страна на Палестина са дори повече”, посочи Атанасова. 

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по Израел

Повечете гледайте във видеото.