"Технологиите задушават душевността ни, заглушават мисленето ни понякога", каза той

"Ние трябва да се молим за хората, които стават управляващи". Това заяви отец Ириней Митов, който служи в манастира „Св. Мина” и в село Чепинци. Той използва социалните медии - TikTok, за да помага на хората да намерят верния път.

Днешният човек е много объркан. Аз се считам длъжен каквото знам, да го споделя. Информацията, която Църквата ни дава, е жизнено важна за този и за отвъдния живот, обясни отец Ириней.

Отец Ириней - духовникът, който привлича хора към вярата в TikTok

Технологиите задушават душевността ни, заглушават мисленето ни понякога, допълни свещеникът и обясни, че технологиите помагат, когато се ползват разумно.

За своя път към вярата той каза – „Бог се избира със сърце, не със знания. Отстъпваме от Бога, когато грешим. Отстъпваме, когато не желаем да се приближаваме към Него. Бог признава тези, които са отстъпили на думи, но са постъпили правилно на дело”.

Неделята е първият ден от седмицата, това е Денят на Възкресението, това е ден за молитва, за приближаване към Бога. Добре е да започнем този ден с молитва, допълни отец Ириней. Той изтъкна, че няма перфектни места и хора.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК