"Нощта беше напрегната", заяви той

Очаква се и община Шумен да обяви бедствено положение заради лошото време. Това обяви началникът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов в студиото на „Събуди се”. 

„Нощта беше напрегната, екипите ни реагираха на над 317 сигнала, от които 227 свързани с метеорологичните условия. Има множество паднали дървета и образували се преспи. Затворени са пътища в Източна България. Токът е прекъснат в северната част на Шумен. Във Варна сме евакуирали 70 души, в Шумен 30. Те са били в колите си, достигнато е до тях и са изведени на безопасно място”, поясни Джартов. И призова гражданите, особено в източната част на страната по възможност да останат по домовете си. За момента няма прелели реки,увери той.

Обявиха бедствено положение във Варненско, има жертва и блокирани хора (ВИДЕО+СНИМКИ)

За системата BG-ALERT:

„Тестването върви добре. Цяла Северна България беше предупредена миналата седмица. Относно казуса с мъжа, който твърди, че е получил 100 съобщения, ще кажа, че това е единичен случай. Отправили сме запитване до господина да ни предостави снимки на екрана за съобщенията”, обясни главният комисар. И поясни, че се очаква системата да започне да се използва официално от началото на следващата година.

Сняг и силен вятър във Варненско, има и жертва на лошото време

 ВСИЧКО ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ В СТРАНАТА ЧЕТЕТЕ ТУК