Спасители са реагирали на 27 сигнала

В съботния ден екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив са реагирали на 27 сигнала за произшествия, свързани със силния вятър. Аварийно- спасителните действия се извършват от екипи на пожарната и сектор СОД. Няма пострадали граждани, щетите са само материални. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

19 са случаите на паднали дървета и счупени клони. По инициатива на зам.-кмета на община Пловдив - Иван Стоянов извънредно на работа в помощ на пожарната са извикани и екипи на общинското предприятие  "Паркове и градини", които също работят по сигнали в различните квартали на града.

Много от падналите дървета са скъсали жици, което е наложило и намеса на екипи на електроснабдяване. 

Съобщения продължават да постъпват и към този час. 

Висяща жилищна изолация в ж.к. "Тракия", паднали дървета и клони върху автомобили и на пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели са част от подадените сигнали.

От пожарната съветват жителите на областта и строителните фирми да бъдат бдителни и да се погрижат за безопасността- балкони, огради, скелета, рекламно информационни елементи, тъй като се очаква силните пориви на вятъра да продължат през цялата нощ.

 ВСИЧКО ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ В СТРАНАТА ЧЕТЕТЕ ТУК