Сумата, събрана от дарения през цялата 2023 година, е 3 520 00 лв

Президентът Румен Радев обяви началото на 21-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Кампанията е в подкрепа на деца, които се нуждаят от хирургична диагностика, лечение и рехабилитация.

Началото на инициативата, в която NOVA е медиен партньор, беше дадено от Университетската многопрофилна болница в Бургас.

Сумата ,с която ще разполага Българската коледа в 21-то издание е 3 530 00 лв, събрани от дарения през цялата 2023 година.

Радев: „Българската Коледа“ доказа, че може да се постига много повече с много по-малко средства (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новото двадесет и първо издание на благотворителната инициатива, кампания 2023/2024, ще бъде насочено в помощ на децата, нуждаещи се от хирургично лечение и ще премине под мотото: „Да дарим надежда на дете в беда.”

И тъй като използването на високотехнологична съвременна апаратура в лечебния процес е от важно значение „Българската Коледа“ си поставя хуманната цел да осигури медицинска апаратура за университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

„Българската Коледа“ има значителен принос в дългия и сложен лечебен процес при тежкоболни деца, деца с хронични заболявания и увреждания. Едно от децата, получили средства за рехабилитация е Маги, която е с ДЦП и която скоро ще навърши 5 години.

"Всяка помощ е огромна. Благодарение на рехабилитацията тя е физически в положението, в което е в момента, защото за тези дечица с Детска церебрална парализа, рехабилитацията е жизнено важна", разказва майка й Анастасия.

Изданието на инициативата, което се реализира през 2023 година под надслов „Дари надежда на дете в беда“, подкрепи децата с редки генетични заболявания. С помощта на всички дарители беше събрана рекордната сума 3 520 000 лв.

От Университетската многопрофилна болница В Бургас беше дадено началото на 21-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на Президента на Република България и обединяваща ни в името на здравето на българските деца от 2003-а година досега.



„Българската Коледа“ не е просто дарителска кампания. Тя и нещо много повече. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя обединява“, категоричен бе президентът Румен Радев.

Новото двадесет и първо издание на благотворителната инициатива, кампания 2023/2024 г., ще бъде насочено в помощ на децата, нуждаещи се от хирургично лечение. Използването на високотехнологична съвременна апаратура в лечебния процес е от съществено значение и затова „Българската Коледа“ отново си поставя за цел да осигури медицинска апаратура за университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

„Това създава за нас възможност да се подновява апаратурата ни. Тя да бъде все по-надеждна, по-високотехнологична и всъщност да ни помага на нас в грижата и на нашите пациенти, за да можем контролирано да упражняваме своята дейност и да подпомагаме техните основни жизнени функции ,за да могат те да оцеляват“, споделя д-р Стиляна Томова, началник на Неонатологичното отделение на УМБАЛ-Бургас.

„Затова днес откриваме 21-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа” – за да видим отново върнати детски усмивки и надеждата в хиляди български семейства. Тази година това издание е под наслов: „Да дарим надежда на дете в беда!”

NOVA е медиен партньор на инициативата.