Твърди се, че той е напуснал РСМ с кола и адвокат и влязъл в Сърбия, а след това - у нас

Издирван за жестоко убийство на 14-годишно момиче в Скопие е избягал в България. Информацията е на вътрешния министър на Северна Македония Оливер Спасовски. Властите в страната търсят Люпчо Палевски-Палчо, който се сочи за физическия извършител на престъплението.

След седмица в неизвестност, тялото на момичето беше открито с вързани ръце и крака в чувал край езеро в село до македонската столица. Зверското престъпление потресе Северна Македония. Последните следи на заподозрения от властите за физически убиец на Ваня Гьорчевска, са че е заминал за България.

„Има едно лице, което се намира извън държавата. То е напуснало Северна Македония с кола, заедно с адвокат. Отишло е в Белград. На следващия ден заминава за България. По-натам уточняваме неговото движение”, обясни Спасовски.

Според македонските медии издирваният е противоречив бизнесмен и политик. Познат е на властите в Скопие заради обвинения в различни престъпления. От българското МВР заявиха за NOVA, че няма данни Палевски да се намира у нас, да е обявен за международно издирване или да се издирва в страната ни.

За убийството са арестувани трима души. Бил е разпитан и бащата на момичето. Той също се проверява дали има нещо общо с престъплението. Версията на разследването е, че жертвата е била отвлечена заради пари.

„Имаме самопризнания за цялостната ангажираност - кой какви действия е предприел и кой за какво е отговорен”, поясни прокурорът Гаврил Бубевски.

Част от заподозрените за убийството на момичето се разследват и за убийството на 74-годишен фризьор от Велес. 

Люпчо Палевски-Палчо се издирва с международна заповед, съобщават от МВР в Северна Македония, цитирани от кореспондента на БТА в РСМ Маринела Величкова.