По думите му тепърва започва истинската и интересна работа

„Никоя правна норма, никой закон, колкото и съвършен да е той, не може да доведе до приказен резултат, защото законите действат чрез хората. Хората правят така, че законите да бъдат ефективни и да доведат до целите, за които са създавани. Така че ние не можем да кажем още отсега какъв ще бъде резултатът от предлаганите конституционни промени.” Това заяви в „Интервюто на NOVA” преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров. Коментарът му е във връзка с промените в Конституцията, които бяха приети от парламента на първо четене.

По думите му оттук нататък започва истинската и интересна работа. „По Коледа стават чудеса, да се надяваме на хубави чудеса”, добави той.

Депутатите приеха промените в Конституцията на първо четене

„От конституционните промени, които бяха предложени, отпада само една – за промяна на датата на националния празник, тъй като е ясно, че той ще остане на 3 март. Другото подлежи на доизкусуряване с предложенията, които ще направят между първо и второ четене депуатите в Народното събрание. Най-вероятно ще има доста сериозни изменения и политическите сили от т.нар. некоалиция са готови с тези предложения, но те засега остават тайна и не са споделени с никого”, коментира проф. Киров.

Целия разговор гледайте във видеото.