Опасенията за здравословното състояние на опозиционера нарастват

Сътрудници на излежаващия присъда руски опозиционен политик Алексей Навални изразиха опасения за здравословното състояние на 47-годишния критик на Кремъл, предаде ДПА. От пет дни екипът на Навални не е в състояние да установи контакт с него. Навални е в наказателна колония. В петък екипът на Навални съобщи, че е силно загрижен за здравето и оцеляването му, след като не беше осъществена видеовръзка с опозиционния активист по време на съдебно заседание.

Руски съд удължи ареста на трима адвокати на Навални

Все още няма новини от него, каза днес за ДПА говорителката на Навални Кира Ярмиш. Адвокатите на Навални се опитват да се свържат с него от пет дни, но руските власти им отказаха достъп. Екипът на Навални каза, че от руската затворническа администрация обяснили, че прекъсване на електричеството е било причина за липсата на видеовръзка. Ярмиш изтъкна в пост в социалните медии, че е особено разтревожена за здравето на Навални, защото миналата седмица се е разболял в килията си.

"Войната донесе много болка и страдание на хиляди хора”: По следите на Жана Немцов

Писма до и от Навални не са били получавани от седмица, според негови сътрудници. Навални е въдворен в затворническа колония в град Ковров, Владимировска област, на 260 километра източно от Москва. Опозиционерът беше осъден на 19 години затвор по обвинения, определяни от международната общност за скалъпени, и е смятан политически затворник.

Източник: Петя Гергова, БТА