Призът беше връчен на церемония в Атина

Всепризнатото бижу на Пловдив е обявен за най-модерният луксозен хотел в Източна Европа за 2023, признание получено от World Luxury Hotel Awards на официална гала церемония в Атина, Гърция. На 17-тото издание на престижния конкурс присъстваха представители на близо 300 хотелиерски обекта от целия свят, представляващи луксозния сегмент в бизнеса. Високото отличие бе връчено лично на г-н Бойко Качулев, собственик на хотела и Ирина Сундукова, Sundukovy studio S+S, архитект и дизайнер на хотела.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Отличителни награди бяха връчени, също така на ресторанта на хотела, Torro Premio, за най-добър луксозен иновативен ресторант в Европа, и на спа центъра за най-добър луксозен модерен спа център в Източна Европа.

Заслужените отличия за хотел The Emporium Plovdiv, са в резулатат на брилянтното ниво на обслужване, ултра модерният дизайн, иновациите, както и високите стандарти, водещи до изключителната степен на удовлетвореност на гости. Не случайно хотелът става любимо място за звезди и известни личност като рок бандите Europe и Hеlloweеn, световните виртуози на цикулката Давид Гарет и Ара Маликян, изтънчената джаз певица Мелоди Гардот, любимото италианско трио il Volio, легендите Kool & The Gang, изключителният Майкъл Болтън и звездите на световната DJ сцена Skepta и Afrojack.  

The Emporium Plovdiv – MGallery e разположен в сърцето на град Пловдив, на изключителна близост до важните културни и архитектурни забележителности. Разполага  с 61 дизайнерски стаи, включително 12 забалежителни апартамента и разнообразие от изключителни удобства, водещи до  първокласно луксозно изживяване. Ненатрапчивият изтънчен лукс, умело се съчетава с иновативните технологии, пренасяйки гостоприемството в бъдещето, което води до уникалното преживяване на всеки един гост. Забележително за хотела е, че той е архитектурно вдъхновение и пълна реконструкция на емблематичната от 80-те години сграда Евмолпия. Така бившата сграда на магазин Евмолпия се преобразява до неузнаваемост, от Sundukovy S+S, като в същото време е запазена основната й архитектурна цялост.

The Emporium Plovdiv - MGallery притежава всички предпоставки за да положи основата за развитието на висок клас туризъм в града под тепетата.