По думите му след започването на демонтажа на Паметника на Съветската армия не е имало истинско противопоставяне

Управлението върши точно работата, за която е създадено. Премахна голяма част от руските енергийни зависимости, даде ни нови възможности. Да спреш доставките на руско атомно гориво и да ги замениш с френски или шведски - преди беше абсолютно немислимо. Една от големите цели беше Шенген - пречка за присъединяването остана единствено Австрия. Ще последва и еврозоната. Тези цели си заслужават политическата цена. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" Стоян Михалев от ПП–ДБ.  

Стоян Михалев: Не изключвам Пеевски да стане част от ротациите, но няма да подкрепим такъв вариант

Според него от 15 години се е повтаряло постоянно, че не е дошъл момента за демонтаж на Паметника на Съветската армия. "От 1993 г. е първото решение на Общинския съвет. Сегашната ситуация показва, че зависимостите бавно се разкъсват. Нищо не се прави незаконно, има всички разрешения, които се изчакаха достатъчно във времето. Монументът ще бъде реставриран и трябва да бъде поставен в музей. Бил е издигнат, но не и поддържан", заяви той. 

По думите му след започването на демонтажа не е имало истинско противопоставяне. "Наложи се самият Путин да ни включи в речта си, за да има реакция от проруските формации у нас. Това показва, че зависимостите почват да се разграждат. Руските енергийни проекти са финансирали прокремълската реторика. Наложихме мерки, които се оказаха мъчителни за паразитиращите хора в обществото", посочи Михалев.

Целия разговор гледайте във видеото.