Експозицията ще бъде открита официално тази вечер от 17.00 ч. от немския галерист Анна Кимърли и арт директора на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 Деница Гергова

AK Galerie Berlin си сътрудничи с Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, за да представи обща изложба на няколко талантливи художници от различни европейски страни.

С изложбата, която минава под мотото „Берлин среща София“, Анна Кимърли и Деница Гергова поставят началото на дългогодишно партньорство между двете галерии.

Уникална изложба на художници от Европа представят AK Galerie Berlin и Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

„В тази експозиция могат да бъдат видени пет различни западноевропейски автора. Има италианци, французи, показващи различни техники, скулптори, графити. Кураторът и арт дилърът Анна Кимърли от AK Galerie Berlin ми предложи през следващата година Vivacom Art Hall Oborishte 5 да отиде в Берлин, така че можем и ще организираме една колекция от български артисти, с които галерията работи, да бъдат представени на немска земя“, споделя Деница Гергова.

Анна Кимърли винаги се е интересувала от човешкия ум. Нейното любопитство и страст към социалното поведение, и ефектът му върху индивидуалното изразяване, са събрали интересна колекция от художници, които тя представлява. Сред тях са Alexander Dik, Albert Merz, Anna Van Den Houvel, Barbara Pecora и Raul.

„Ние от AK Galerie Berlin сме млада берлинска арт компания. Нашият лозунг е да инвестираме в заобикалящата ни среда. Да накараме хората да се чувстват по-добре и да бъдат развълнувани от изкуството. Затова пътуваме много и създаваме контакти. През лятото отворихме втората си галерия в Пиетра Санта в Тоскана. Току-що се върнахме от изложба в Китай, а сега сме в София. Залагаме много на международните контакти. Художниците, които представят творбите си тук, са различни и с разнообразни стилове. Опитваме се да направим интересен микс, но и да запазим хармонията. Културата навсякъде е различна и никога не знаеш какво да очакваш. Затова се вълнуваме и се надяваме творбите да бъдат добре приети от българските ценители на изкуството“, разказва Анна Кимърли.

Изложбата може да бъде разгледана в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 от днес до 23 декември 2023 година.