Един от ранените е в по-тежко състояние

Десетима души пострадаха, един от които по-тежко, при катастрофа между автобус с туристи и камион на пътя Русе – Бяла. Инцидентът стана на един от необезопасените участъци, в близост до село Борово, на мокър и хлъзгав път.

„Автобусът с румънска регистрация се движеше насрещно и с висока скорост”, каза шофьорът на камиона, участвал в инцидента, Акън.

Снимка: Александър Ангелов

При удара автобусът излетял от пътя и паднал в крайпътното дере. В него пътували около 50 души. „Хората излизаха през счупените стъкла. Лично им помагах, за да могат да напуснат по-бързо”, добавя Акън.

Шофьор на камион загина при катастрофа на пътя Русе - Бяла

На място са изпратени екипи на полицията и пожарната. Медиците от Спешна помощ са откарали десетимата ранени в русенската болница. Сред тях са и двамата румънски шофьори на автобуса.

Снимка: Александър Ангелов

Състоянието само на един от пътниците е по-тежко и се е наложила операция. Останалите туристи бяха откарани до бензиностанция в Бяла, за да изчакат други автобуси. Те разказаха, че предния ден отново са претърпели катастрофа.

„Ние се връщахме към Гърция, но нещата не се развиха добре. В понеделник имахме подобен инцидент в Румъния. Смениха нашето превозно средство и шофьора и след това претърпяхме втори инцидент в България”, обясни турист от катастрофиралия автобус.

Пробите за алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни. Пътят остана затворен с часове.