С решение на Общинския съвет дават 420 дка общински имот за фотоволтаичен парк в града

80% от министерската заплата ще бъде възнаграждението на кмета на община Дупница Първан Дангов. Решението на общинските съветници съобщи техният председател Костадин Костадинов. Предишното предложение беше кметът да получава 90 процента от възнаграждението на министър - 9 100 лв., но самият градоначалник е внесъл корекция с 10% по-малко.

Заместниците на кмета Дангов по закон взимат 80 процента от неговото възнаграждение, а председателят на Общинския съвет - 45 на сто от кметската заплата.

Обсъждат месечната заплата на кмета на Дупница да стане 9100 лв.

На днешното заседание съветниците гласуваха освобождаването на Мария Жайгарова като прокурист на Общинската болница в Дупница. Те решиха временно за директор да бъде назначен д-р Крум Бонев. До три месеца следва да бъде обявен конкурс за титуляр на здравното заведение.

Изгониха деца от волейболен клуб в Дупница от модерната спортна зала в града

Съветниците в Дупница взеха две решения, свързани с големи инвестиционни проекти в общината. Едното решение се отнася до предоставянето на 420 дка общински имот за 30-годишен период, за разширяване на най-големия фотоволтаичен парк в България, в с. Крайници, община Дупница, който сега е на площ от над 1300 декара. Там ще бъдат инвестирани около 50 милиона евро, за разширяването на парка, каза Костадинов.

Разкриха щаб за търговия с вот в кюстендилско село

Другото решение е във връзка с предстоящо изграждане на ПАВЕЦ в с. Самораново, община Дупница, където се очаква да бъдат инвестирани над 500 милиона евро.
Приет е и план за разпореждане с общински имоти, които да бъдат предлагани на инвеститори.

Мъж почина след 5 часа чакане пред Спешното в Дупница

Къде са най-ниските и най-високите заплати в България

Директорът на НАП вече е с министерска заплата 

Източник: Снимка: БТА, Елица Иванова