Според него мандатността на новите конституционни съдии не интересува обществото, а само самите Атанасова и Белазелков

Новата Антикорупционна комисия, със своя дознателски апарат, ще трябва да противодейства на корупцията по високите етажи на властта чрез Наказателно-процесуалния кодекс. Няма назначени дознатели, а продължават да действат старите правила. Намираме се в безвремие. Народното събрание трябваше да избере тримата комисари, ръководещи новата комисия. От 7 до 9 месеца ще отнеме попълването на дознателския апарат. Най-рано към края на годината тя може да започне да действа - след отпускане на нов транш от Европейския съюз. Това каза за „Денят на живо” бившият министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

Веселин Вучков: Много от полицейските служители не покриват елементарни норми за физическа годност

По думите му на политическата сцена се „разиграва пародия” за пред публиката. „Сутрин се разиграват задачи пред съдебната система и изпълнителната власт. Прокуратурата не е длъжна през няколко часа безусловно да отговаря на задачи, „поставени” от народен представител. Това е намеса в независимата съдебна власт. Отчет на прокуратурата към депутат е недопустимо”, коментира той.

Според него мандатността на новите конституционни съдии не интересува обществото, а само самите Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. „Балкански Шенген е напълно възможен, но при едно условие - да не трае прекалено дълго и да не се използва като допълнителен аргумент да не получим дата за пълноправно членство. Има такава опасност с оглед политическата обстановка”, заяви Вучков. И допълни, че предложението за безплатно висше образование е изненадващо, но удовлетворително.

Целия разговор гледайте във видеото.