„Корупцията убива. Ако липсваше, такива като Нотариуса нямаше да ги има“, каза Бойко Найденов

Корупцията убива. Ако не съществуваше корупция, такива като Мартин Божанов-Нотариуса нямаше да ги има. Ако правораздавателната власт работеше, както трябва, той със сигурност нямаше да бъде разстрелян. Такива хора трябва се разследват и съдят. Това каза бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Той посочи, че зад убийството на Нотариуса стои поръчител.

Славов за Нотариуса: Контактите му са стигали до най-високото ниво в системата

Найденов апелира за това да се изясни кои са магистратите, които трябвало да предприемат мерки спрямо Мартин Божанов.

„Едва ли някой си мисли, че с убийството на някого изчезва и всичко, до което той се е докосвал“, коментира експертът.

Магистрат за изнудванията от Нотариуса: Не съм се сблъсквала с толкова немислимо поведение

Той заяви, че политиците трябва да създадат добра среда, за да могат правосъдните органи да работят. Експертът допълни, че задачата на оперативните органи е да анализират наличните данни и да покажат на прокурорите кого да разпитат и за какво.

„Не може съпругата на Нотариуса да не знае за имотите, които той притежава, за контактите, които има. Ако тя иска да се стигне до извършителя и поръчителя на убийството, трябва да сътрудничи на органите“, смята Найденов.

Той каза, че е умерен оптимист за това дали ще станат известни имената на политици и магистрати, които са свързани с Мартин Божанов. „Но при нас този шум обикновено отминава и остава само ехото“, допълни бившият директор на НСлС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase