Той коментира и спора за поста на външния министър след ротацията

Разбирам протестите на земеделците. Малко от тях прибират огромна част от субсидиите. Цените на земеделските продукти започнаха да спадат, от друга страна, тази на торовете се вдигна много. Това беше причината за тази перфектна буря в отрасъла. Но това не значи, че ги подкрепям, заяви депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България” Владислав Панев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Панев: Персоналните промени са на дневен ред, поради липса на приоритети

Той коментира и спора за поста на външния министър след ротацията. „Доверието в „сглобката” не е било на особено високи нива през последните осем месеца, през които съществува правителството. Но би било доста смешно ротацията да бъде провалена заради този казус. Смятам, че лидерите ще успеят да разрешат този ребус през следващите няколко седмици, докато ротацията стане факт”, подчерта той.

„Процедурата по ротацията предполага спорове, включително за министерски позиции. Аз бих искал да видя какъв тип спорове ще развиваме за политиките през следващите девет месеца. Защото досега имахме ясни приоритети – Планът за възстановяване, Шенген, еврозоната, промените в Конституцията, ограничаването на властта на главния прокурор”, каза Панев.

Владислав Панев: Държавата плаща повече на "Лукойл", отколкото компанията на нея

Депутатът коментира и клуба, който основа. „Целта на клуб „Ускорение” е да бъде едно допълнително поле, на което политиката, бизнесът и хората от образователната сфера да си партнират и да си общуват. За да вземем най-добрите решения за България”, обясни той.

„Смятам, че ще успеем да предложим реформаторска програма за следващите девет месеца. До ротацията ще успеем да се срещнем с парламентарните групи от мнозинството и да обсъдим важните решения”, уточни Панев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase