Елена Дариева и Юлий Павлов с коментар за предстоящата ротация в правителството

Ще има ли предсрочни избори 2 в 1 и какви са електоралните нагласи? Темата коментираха социологът Юлий Павлов и политологът Елена Дариева в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Дариева посочи, че като хипотеза е възможно ротацията да не се осъществи, но президентът ясно заяви, че ще връчи първия мандат на ГЕРБ. Тя не смята, че Радев ще проточи консултациите с парламентарно представените групи. 

Според Павлов в „некоалиция, която няма споразумение, всичко е възможно“, а нови договорки преди евроизборите няма да се правят.

Радев за ротацията: Ще проведа консултации и ще връча мандат на първата политическа сила

Дариева смята, че БСП и „Възраждане“ също не са в „добра кондиция“ за явяване на избори. По нейни думи, „ако не се появи нов политически играч, ще възпроизведем резултатите от изборите през миналата година с малки разлики“. Дариева поясни, че никой няма интерес от предсрочен вот 2 в 1.

Гостите коментираха и разпадането на групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет и отлъчването на трима депутати от партията. Дариева определи ситуацията като „сериозен катаклизъм“. Павлов е на мнение, че каквото и да се случва с „Възраждане“, това няма да повлияе на управляващото мнозинство, към което той причислява и ДПС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase