Това съобщиха от руската служба, която отговаря за затворите

Алексей Навални е починал. За смъртта на критика и противник на президента на Русия Владимир Путин съобщи руската служба, която отговаря за затворите.

СНИМКИ НА АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ВИЖТЕ ТУК

„На 16 февруари 2024 г. в поправителна колония № 3 осъденият А. А. Навални се почувствал зле след разходка, като почти веднага загубил съзнание", се казва в изявлението.

Навални призова за протести в цяла Русия по време на президентския вот

Според службата на място незабавно са пристигнали медицинските работници на институцията. Бил е извикан екип на Спешна помощ, като са били проведени всички необходими реанимационни мероприятия. Те обаче не дали положителни резултати.

„Лекарите от спешна медицинска помощ са потвърдили смъртта на осъдения”, се уточнява в изявлението. Кремъл обяви, че няма информация за причината за смъртта на опозиционния лидер и ще извърши проверка по случая.

"Доколкото ни е известно, сега в съответствие с всички действащи правила ФСИН се занимава с всички проверки и уточнения и така нататък. Не са необходими никакви заповеди, защото по този въпрос има определен набор от правила, от които ФСИН сега се ръководи", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той обяви, че Путин е информиран за смъртта на политика.

Навални от затвора в Арктика: Аз съм вашият нов Дядо Мраз

Навални: Принуден съм да слушам пропутински певец в 5 ч. всяка сутрин

ВСИЧКО ЗА СМЪРТТА НА НАВАЛНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase