Руските власти все още не са потвърдили ареста

Адвокатът на руския опозиционен лидер Алексей Навални е бил арестуван в Москва. Според руски медийни източници Василий Дубков е бил задържан за "нарушаване на обществения ред". Руските власти все още не са потвърдили ареста на Дубков.

След смъртта на Навални, адвокат Дубков придружи майка му в арктическата затворническа колония, където руският опозиционер почина на 16 февруари.

През октомври 2023 г. други адвокати на Навални - Вадим Кобзев, Игор Сергунин и Алексей Липстер - бяха арестувани по обвинения в "екстремизъм". През януари Олга Михайлова, друг адвокат на опозиционния лидер, заяви, че е обвинена в същото престъпление и реши да остане в изгнание.

Началникът на украинското разузнаване: Навални е починал от тромб

През 2021 г. руските власти забраниха "Фондацията за борба с корупцията" - организацията, ръководена от Навални, за "екстремизъм".

Припомняме, че тялото на опозиционния лидер беше задържано от затворническите власти повече от седмица след смъртта му. Майка му, Людмила Навалная, пътува до отдалечения затвор "Полярен вълк", където той почина, за да прибере тялото му.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Би Би Си