Ще започна обиколка на структурите на ДПС в страната преди евровота, обяви той

С Пеевски ще работим в екип и диалог, заяви за "Денят на живо" съпредседателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров. "С Делян Пеевски имаме принципно разделение кой в какво направление ще работи, но главното е, че ще бъдем един екип. Аз ще отговарям за традиционните райони и за организацията в основни линии, както и за взаимодействието ни с либералните партии на световно ниво. Политиката в Югоизточна България и добросъседските отношения с Турция също ще са моя отговорност. Сред нашите цели е електорално разширение в нетрадиционните райони. Ще работим в диалогична среда, екипно, имаме общи цели. Интересна е формулата с двама председатели. Вътре в партията имаше такава потребност, сложната геополитическа среда го налагаше. Такава практика има не само у нас, но и в Европейската либералната партия. Такива модели са успешни. ДПС ще има много добър резултат на амбициите си. Имаме много добри нагласи за евроизборите. Много е важно, предвид надигащата се националистическа вълна, да се обединим", коментира той.

По думите му почетният председател Ахмед Доган е визионер и неслучайно е предложил съпредседателство. "Започвам обиколка на структурите на ДПС в страната преди евровота. Стартът е от Кърджали, ще премина през Бургас, Шумен, Силистра, Видин и Благоевград. Евроизборите са важни за страната и следва нашето представителство от депутати да отидат в ЕП и да отстояват националния ни интерес. Целта ни е да изпратим петима представители на ДПС", обясни доц. Чакъров. 

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС (ВИДЕО+СНИМКИ)

"ДПС и сега би могла да претендира за участие във властта - с оглед на резултатите от изборите ние сме четвърта политическа сила. При последното развитие на ситуацията в парламента сме трета политическа сила. Подкрепяме политиките по отношение на НАТО, ЕС и войната в Украйна. Имаме подготвени кадри, бихме могли да участваме в регулаторите, но по-важно е страната да се развива, да не се пропускат ползите. Ще работим за това дневният ред на хората да стане такъв и за управлението на всички институции в държавата. Основните субекти в "сглобката" са ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, търсили са ни, за да подкрепим политиките им. Защо да не участваме в регулаторните органи, след като имаме много добри експерти, които биха могли да бъдат иновативни и адекватни на задълженията си, имаме готовност, редно е да участваме. Готови сме да поемем отговорност", каза още Чакъров. 

Като бивш министър на околната и среда и водите той смята, че напредъкът по оперативните програми не е никак добър. "Това са допълнителни средства за подобряване на начина на живот, които не бива да бъдат изпускани. Нужни са реформи в здравеопазването и образованието, адекватни социални политики също са необходими", смята той.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase