Множество хора се събраха, за да изпратят руския опозиционер в последния му път

При засилени мерки за сигурност погребаха Алексей Навални в Москва. Множество хора се събраха, за да изпратят руския опозиционер в последния му път. На поклонението бяха родителите на отявления критик на Владимир Путин. Липсваше обаче съпругата на Навални – Юлия, което породи въпроси къде е тя.

С аплодисменти: Започна опелото на Навални, пред храма се изви опашка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родителите на Навални; Снимка: БТА

За Юлия Навалная е известно, че през последните няколко години живее извън Русия. През лятото на миналата година руската държавна телевизия RT, позовавайки се на източници от правоохранителните органи, съобщи, че тя ще бъде арестувана, ако някога се опита да влезе отново в страната, припомня Radio Free Europe.

Коя е Юлия Навалная (СНИМКИ)

Навалная е била арестувана многократно по време на протести, свързани със съпруга ѝ и неговата активистка дейност, пише БТА. Тя е била задържана два пъти през януари 2021 г. и на митинги в Москва, проведени в подкрепа на Навални, след като той беше вкаран в затвора при завръщането си в Русия.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хронология на края: Светът се прощава с опозиционера Навални

След смъртта на опозиционера, Навалная се закле да продължи борбата на починалия си съпруг за „свободна Русия” и призова поддръжниците си да се противопоставят на президента Владимир Путин с по-голяма ярост от всякога.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТТА НА НАВАЛНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase