Не била установена полицейска охрана пред „Осемте джуджета”

Дали е бил охраняван от полицаи ресторант „Осемте джуджета”. Това е било проверявано още през юни 2021 година със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков. Обстойната проверка е била извършена след сигнал на Антикорупционния фонд, съобщават от МВР.

В доклад на Дирекция „Инспекторат” се посочвало, че в период от три години - 1 януари 2018 до 31 март 2021 г., е имало престой на полицейски коли в близост до ресторанта. Комисията обаче не е намерила доказателства за пряка ангажираност на полицаи в охраната на заведението. Установени са занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

От МВР съобщават, че във връзка с разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, вътрешният министър Калин Стоянов е разпоредил извършването на проверка. По информация на NOVA става въпрос за „SS” клуб.

Преди дни от АКФ разпространиха снимки на мъже, за които твърдят, че са полицаи и са охранявали клуба на Мартин Божанов – Нотариуса.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase