Писателят искал тя да бъде унищожена, но наследниците му вземат друго решение

Непубликувана досега книга на колумбийския писател и носител на Нобелова награда за литература Габриел Гарсия Маркес беше издадена десет години след кончината му, съобщава в. "Ню Йорк таймс". Творбата е озаглавена "Ще се видим през август" (En Agosto nos vemos). В САЩ излезе на 12 март под заглавието Until August, а дни по-рано се появи и в книжарниците в испаноезичните страни. 

Първото печатно издание на първия роман за Хари Потър беше продаден на търг за огромна сума (СНИМКА)
    
Десетилетие след смъртта на автора на "Сто години самота" синовете му решават да публикуват книгата против волята на баща им. 

"Той ми каза, че трябва да бъде унищожена", разказа най-малкият син на писателя - Гонсало Гарсия Барка. Наследниците обаче смятат, че в книгата има много смисъл, трогателна е и светът трябва да я прочете.

Маркес работи над текста в последните години от живота си. Заради здравословното си състояние обаче той не успява да го завърши и се отказва да го публикува. Творецът завършва петата и последна чернова в края на 2004 г., на 77-годишна възраст, когато паметта му започва безмилостно да отслабва.

Музеят „Гутенберг“ в Германия дигитализира две исторически Библии

Габриел Гарсия Маркес почина през 2014 г. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
Източник: Теодора Славянова, БТА