"Това е класически терористичен акт", каза бившият секретар на МВР

„Имаме класически терористичен акт на „Ислямска държава”. Ако трябва да го свързваме с военните действия между Русия и Украйна, – отделят се огромни ресурси от Русия и вътрешната сигурност очевидно има пробойни. От това се е възползвала ИДИЛ”. Това заяви проф. Николай Радулов - бивш секретар на МВР и преподавател по национална сигурност в предаването „На фокус”. Думите му са след терористичния акт в петък вечерта в руска концертна зала "Крокус сити хол”. Броят на загиналите при атаката вече е 154, а ранените са 151 души.

Жертвите на терористичния атентат в Москва вече са над 150

Радулов припомни и други места в Европа, където имаше атентати преди. „В този момент, когато има опити за политизиране на случилото се, е много важно да не загубим бдителност. Целта на такава демонстрация е да покаже, че властта на дадена страна не може да защити гражданите си. Още не е известно до колко ще стигне броят на жертвите”, допълни Радулов.

Бившият главен секретар на МВР заяви, че Путин едва ли се съмнява, че това е дело на ИДИЛ, но се опитва да насочи натрупаната злост от този трагичен случай срещу Украйна. „Не трябва да се губи бдителност, в много европейски държави като че още нямаме качество на сигурност, която да предотврати такъв опит”, допълни Николай Радулов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase