Коментар на Петър Карабоев

Кой стои зад терора край Москва и какъв ще е отговорът на Владимир Путин? Какви са съмненията около версията на Кремъл за случилото се? Какво се знае за задържаните терористи? Темата в студиото на „Здравей, България” коментира зам.-главният редактор на "Дневник" Петър Карабоев.

„Това, което виждам да се случва и да се говори за атентата в Москва, е, че заради него има разговор на три нива. Пропагандистите започнаха да обвиняват Украйна още преди изявлението на Путин, което дойде 20 часа по-късно. Това продължава и в момента. В по-спокойните среди се говори за това, че очевидно има проблем с „Ислямска държава” и ислямистите и отслабена ли е вътрешната сигурност на страната заради войната. И в професионалните среди – третият и най-тесен кръг, се говори за проблемите с ислямистите”, посочи Карабоев.

Извадено око и превързано ухо: Бити ли са заподозрените за атентата в Москва

По думите му данните досега показват, че терористите са убили реално не повече от една трета от хората в концертната зала. „Останалите са загинали, защото са били стъпкани в паниката или са били задушени от дима”, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase