Очаква се в събранието да участват около 400 делегати от цялата страна

“Продължаваме промяната“ свика отчетно-изборно общо събрание, съобщиха от партията. Общото събрание ще проведе избор на нови колективни органи на управление - Изпълнителен съвет и Национален съвет. По инициатива на Изпълнителния съвет ще бъде проведено и допитване до делегатите на Общото събрание за кандидатите на ПП “Продължаваме Промяната“ за предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

Президентът избра служебен министър-председател

Решението е според устава на партията и в следствие на увеличения брой на новоизградени общински и областни структури, както и на големия брой нови членове на ПП „Продължаваме промяната“. Очаква се в събранието да участват около 400 делегати от цялата страна.

Сред коментираните теми беше и обявения избор на президента за кандидат за служебен премиер - председателя на Сметната палата Димитър Главчев.

"Ясно е, че е партийно лице господин Главчев, с цялото ми уважение към него - той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Да се съгласяваме с ГЕРБ да бъдат сложени такива лица е пример за нещо, което трябва да избягваме. Разпределянето на квотен принцип на хора по партийна линия, които трябва да бъдат лицето и съдържанието на независимите контролни органи, е грешно", заяви премиерът в оставка Николай Денков.

Лорер: Президентът и ГЕРБ са постигнали разбирателство

"Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор, това, което е най-важното е, че главната задача на служебното правителство е да имаме честни избори. Двамата министри - на вътрешните работи и на електронното управление, ще ни покажат в каква посока ще се движат", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС