Вижте решенията

Зоните за платено паркиране в София няма да работят по време на празничните дни - 1, 3, 4, 5 и 6 май 2023 г., съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Паркирането в зоните ще е безплатно. Синя и зелена зона ще работят само на 2 май, а следващият работен ден за тях е на 7 май.

Наказват служителя на ДАИ, свалил номерата на репатрак след вдигане на неправилно паркираната му кола

Синята зона за краткосрочно паркиране в централната част на Варна няма да работи през дните 1, 3, 4, 5 и 6 май 2024 г. Това са официалните празнични дни, в които паркирането в зоната ще бъде безплатно за гражданите. 

От Общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ напомнят, че 2 май 2024 г., четвъртък, е работен ден и синята зона ще работи с нормално работно време от 9:00 до 20:00 часа.

Да има червена зона в София, предлагат от общината

Паркирането в синята и зелената зона в Бургас е безплатно през празничните дни, съобщиха от Общинско предприятие „Транспорт“. Временната отмяна на платено паркиране важи за 1 май и в периода от 3 до 6 май.

Редовното таксуване ще бъде активно отново на 7 май, уточниха от предприятието. Работното време на синята зона е всеки делничен ден, от 9 до 19 ч., а за зелената зона - всеки ден, от 11 до 20 ч.

В периода 7 май - 30 септември безплатният престой на автомобили ще се осъществява само на официални празници. Дните, в които платената услуга е неактивна, са 24 май, 6 септември и 22 септември.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС, Прессъобщение на община Варна, Марина Христова, БТА